NGF Stap 1: Beginnen met golf ; Baanpermissie cursus PAR 3 baan

Bij Golfschool Arthur Kleeven wordt golfles gegeven aan de hand van het NGF 9-stappenplan.

Je maakt hier kennis met de omgeving op de golfbaan en leert in een drietal technieklessen de basisbeginselen van golf ( techniek en etiquette). Hiermee bent u in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. U leert ook hoe u zelf kan oefenen van de basisslagen tussen de lessen door om zo nog meer spelplezier op te doen.

Tijdens deze cursus komen alle basistechnieken, van de golfsport aan bod. Je kunt ervaren of je het leuk vindt en verder wilt gaan met de golfsport. De cursus bestaat uit 5 golflessen, 3 technieklessen ( swing – chip en putten ) en twee uur baanles ! Na les 5 krijgt u de baanpermissie voor de Peelrijtbaan, waarmee u middels een greenfee of een 10 rittenkaart kunt gaan spelen op deze 9 holes PAR 3 baan. De lessen worden individueel of in groepsverband gegeven.

Aantal personen Prijs lespakket   Prijs lespakket inclusief een 10 rittenkaart
6 personen € 70,00 € 120,00
5 personen € 80,00 € 130,00
4 personen € 90,00 € 140,00
3 personen € 100,00 € 150,00
2 personen € 125,00 € 175,00
1 persoon € 200,00 € 250,00

*** normale prijs 10 rittenkaart € 115,-. In stap wordt u deze 10 rittenkaart eenmalige aangeboden voor het bedrag van € 50,- (Alle prijzen zijn gebaseerd op 1 persoon).

Interesse in een Golfles?

NGF Stap 1 en Stap 2 samen: Kleine en  Grote baanpermissie

Bij Golfschool Arthur Kleeven zijn de etiquette, veiligheid, zorg voor de baan en met name de snelheid in de baan de belangrijkste pijlers in dit lesprogramma en we streven ernaar dat elke golfer/ster zich thuis voelt, bij het golfen op de grote baan. Dit is ook een reden dat wanneer u door wilt gaan voor de grote baanpermissie u eerst een theorie examen moet afleggen!!!

In deze cursus bereiden wij u voor, om zelfstandig of onder begeleiding van iemand met het GVB, te gaan golfen op de grote baan. Met een pakket van 12 golflessen ben je in staat om als beginnende golfer met een goede snelheid en volgens de etiquette -en golfregels, de baan te spelen. Hiermee behaald u de baanpermissie van de 18 holes CC Course.

Lesprogramma:
1. Les 1 tot en met 7 zijn technieklessen met daarin de volgende aspecten van golf: Verfijnen van de full swing met ijzers en hout vanaf de tee(box) , slaan vanuit het gras en de verschillende liggingen, verbeteren van alle approach slagen naar de green, bunkerslagen kort en lang.
2. Les 8 tot en met 12 zijn lessen in de baan. Daar gaan we de etiquette en spelregels toepassen met toepassing van de stableford telling. Het meest belangrijke is dat u met een goede snelheid door de baan kunt spelen.

Kosten voor het volgen van deze lessen zijn: € 170,00 per persoon. Lessen worden gevolgd in een groep van minimaal 4. Kosten voor het theorie examen zijn € 10,00

Interesse in een Golfles?

 

NGF stap 1 en 2 samen: Kleine en grote baanpermissie
Wanneer u besluit om stap 1 en 2 samen te nemen dan geniet u een korting van 10% op het gehele bedrag.

Aantal personen 5 lessenkaart   10 lessenkaart en de 11e les gratis     
6 personen €   75 € 130
5 personen €   85 € 160
4 personen €   95 € 200
3 personen € 120 € 250
2 personen € 165 € 325
1 persoon € 285 € 570,50

Alle prijzen zijn gebaseerd op per persoon.

Interesse in een Golfles?

Stap 3: Handicap 36
De speler kan zelfstandig de baan spelen met een gemiddelde score per hole van Par plus 2. De speler weet aan het einde van de 10 lessen wat een goede basis (GOH: Grip, Oplijnen, Houding) is voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing. De speler is in staat deze zelf te herhalen en toe te passen. De speler weet hoe hij zich veilig moet gedragen op en rond de golfbaan. De speler is op de hoogte van het 9-stappenplan en kan gebruik maken van De Golf Academie (www.degolfacademie.nl).

Wat gaan we deze stap leren/behandelen:

• invullen intakeformulier
• aanleren van een goede fysieke voorbereiding
• een goede GOH onderhouden bij het onderdeel putten, chippen, pitchen, bunker en swing
• leren testen en evalueren
• aanleren van een trainingsroutine
• gebruik maken van De Golf Academie
• van gras trainen
• afwisselen met clubs
• course management
• situaties rond de green
• moeilijke liggingen
• inzicht in vlucht- rolverhouding
• gebruik van vaste routine
• ronde analyse
• afstandstabel
• leren scoren met je eigen techniek

Aantal personen 10 lessen
1 persoon € 450,00
2 personen € 275,00
3 personen € 217,00
4 personen € 187,00

Alle prijzen zijn gebaseerd op 1 persoon.

NGF Stap 3: Nieuwe GVB

Wat zijn nu de criteria om stap 3 te behalen; het nieuwe GVB

• u dient uw baanpermissie te behalen van de championship course van golfbaan de Swinkelsche
• u dient uw theorie regelexamen met goed gevolg behaald te hebben

Als u dit heeft afgerond, kunt u samen met iemand die handicap 54 heeft (GVB) of een lagere handicap een qualifying scorekaart gaan lopen. Deze qualifying kaart kunt u krijgen bij de receptie van de golfbaan waar u deze ronde wil gaan spelen. Als u 9 holes gaat spelen, dient u 18 stablefordpunten te behalen of op 18 holes gaat spelen dan dient u 36 stablefordpunten te behalen. Deze stablefordpunten worden berekend op basis van handicap 54. Let er wel op dat u rekening houdt met de slope rating van de baan die u gaat spelen. Veel succes met het behalen van uw actieve handicap!!!

Inschrijven voor een van deze cursus kan door middel van een mail te sturen naar ; info@arthurkleeven.nl of naar info@golfbaandeswinkelsche.nl.

Interesse in een Golfles?