Voor alle golfers die de grote baanpermissie willen gaan behalen, is er hier de mogelijkheid , om online uw theorie examen voor te bereiden. Elke maand is er een mogelijkheid om uw theorie examen af te nemen in het tijdelijk clubhuis van Golfbaan de Swinkelsche. Hou de site in de gaten voor de data van deze examens en het opgeven daarvoor middels een mail.

De golfregels helpen u bij het spelen van het golfspel. Het kan natuurlijk zijn dat u uw bal verliest of dat uw bal in een lastige situatie ligt. De golfregels bieden dan de mogelijkheden om verder te kunnen spelen.

Om de stap richting een handicap te kunnen maken, wordt er bij elke golfer een examen afgenomen om de kennis van de basisregels en etiquette te toetsen. Dit is het Golfregelexamen. Via deze website kunt u meerdere Golfregelexamens oefenen en toetsen of u voldoende kennis heeft voor het examen.

Het Golfregelexamen bestaat uit 30 vragen:
• 10 vragen over de etiquette
• 19 vragen over golfregels
• 1 Stablefordvraag

Bij elke vraag wordt een illustratie getoond die de vraag ondersteunt. De vragen gaan voornamelijk over strokeplay. Als het een matchplayvraag betreft, zal dit duidelijk worden aangegeven. Als er niets staat, is het altijd strokeplay.

De tijdsduur van het examen is 60 minuten. Tijdens het examen mag het Regelboekje niet worden gebruikt.

Veel plezier!

Download hier het Oefen golfregelexamen